Орехово масло – спасителят на кожата Ви

pexels-oksana-d-3358735

Лятото е в разгара си. Слънцето събира своите разрушителни сили. Изключително суха и раздразнена кожа на лицето, зачервявания, дехидратация. Ако Вие също се излагате на твърде много слънце – опитайте орехово масло.

Блогърите и влогърите не пишат много за ореховото масло. Защо? Много уебсайтове го представят като масло предназначено за “зряла” кожа. Ореховото масло обаче е чудесно средство за справяне с проблеми като акне и заболявания на скалпа (псориазис, екзема, пърхот). Маслото е обогатено с нутриенти и е с гъста формула, така че трябва да го прилагате върху кожата на лицето по време на вечерната грижа за кожата като нощен серум.

Ореховото масло е едно от моите любими масла за грижа за кожата. Заема специално място до маслото от малини и маслото от маракуя. Всички те доставят пълен набор от витамини, подмладяват и защитават кожата.

Маслото е богат източник на НМК (ненаситени мастни киселини), които осигуряват подходяща хидратация на кожата и гарантират, че клетките на кожата работят правилно. Ето защо ореховото масло облекчава сухата кожа. Също така ще спаси кожата, която е увредена заради прекомерно излагане на слънчева светлина. Маслото не само успокоява раздразненията, но също така забавя стареенето. Идеално е за “зряла”, чувствителна и склонна към алергии кожа. Ореховото масло се разнася лесно върху кожата на лицето и абсорбира бързо, прониквайки в по-дълбоките слоеве на епидермиса. То е идеално за всеки сезон – предпазва от ултравиолетово лъчение, студ и силен вятър.

Маслото е много рентабилно. Имам го от дълго време и все още има половин бутилката от 30 мл.

Ако се стремите да възстановите кожата след лятото или да я защитите от есенния вятър, препоръчвам Ви орехово масло. То е едно от любимите ми. Добавям малко към крема ми за лице всеки ден. Става чудесна основа за грим и има хубав аромат.